Dierenvrienden - Harry Langenburg & Dennis Karapatis

10 januari 2020 20:00

Hoefsmidspecialist Harry Langenburg en hoefsmid Dennis Karapatis steunen het 3D-geprint hoefbeslag project met een fantastische donatie van maar liefst €500. 

Op 9 januari 2020 zijn Harry en Dennis op bezoek geweest bij de Smederij van de Universiteitskliniek voor Paarden om het project dat ze steunen te bewonderen. Vrienden Diergeneeskunde heeft ze ontmoet en stelde ze een aantal vragen.  

Waarom steun je dit project?

Ik ben altijd voor innovatie en ik vind dat je dit soort projecten moet ondersteunen, dat is voor mij heel belangrijk. Het zou dan ook erg leuk zijn als andere mensen mijn voorbeeld zullen volgen. 

Waarom vind je dit project belangrijk?

Naast mijn eigen bedrijf ben ik als hoefsmidspecialist ook aangesloten bij een dierenkliniek. Ik kom dus dagelijks in aanraking met paarden die problemen met hun voeten hebben. Alles wat het welzijn en de gezondheid van paarden kan verbeteren, daar moet je gewoon voor zijn. Via de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden zag ik de actie van Jan en Gerben en daar wil ik graag mijn steun aan geven.

Hoe ben je in aanraking gekomen met dit project?

Ik ken Gerben en Jan natuurlijk al heel lang, dus had al gehoord dat ze hiermee bezig waren. Maar toen heb ik op Facebook gezien dat ze met deze actie bezig waren. Als je dan hoort waar het om gaat, en wat ze proberen te doen, dan is het leuk om daar steun aan te geven.