EPWA 2.0

Target reached Normal 5d4ee2c5fd45df0a3b7c82c50720e0fe9f5b1a28
from € 135.000 (100%)

 

Thijs gaat door met de ontwikkeling van EPWA…

Vorig jaar hebben wij, samen met Stichting de Paardenkamp, een succesvolle fondsenwervingscampagne uitgevoerd om EPWA, de Equine Pijn en WelzijnsApp, te realiseren. Thijs en zijn collega’s doen al jarenlang uitgebreid onderzoek naar pijn en pijnherkenning bij paarden en ezels. Uit dit onderzoek zijn twee pijnschalen voortgekomen (een pijnschaal is een manier om pijn te meten), een op basis van gezichtsherkenning en een op basis van observaties van het hele lichaam: de samengestelde pijnschaal.

Deze pijnschalen werden samen met een dagboek om alles rondom het welzijn van paarden of ezels in bij te houden, geïntegreerd in our EPWA app

 

Maar Thijs wil verder. En wij steunen hem hierin...

 

Samen met collega prof. dr. Remco Veltkamp van het Centre for Game Research UU, is Thijs inmiddels bezig met geautomatiseerde gezichtsherkenning – en dus pijnherkenning – bij paarden en ezels. Met behulp van kunstmatige intelligentie (d.m.v. deep learning) willen we gaan werken aan de geautomatiseerde patroonherkenning van gezichtsuitdrukkingen bij paarden en ezels.  Hiervoor gaan ze de computers trainen met speciale software om gezichtsuitdrukkingen bij paarden en ezels (met en zonder pijn) zo goed mogelijk te herkennen.

 

Nog meer paardenwelzijn met EPWA 2.0


Steun jij ons om dit tot een succes te maken? Jouw bijdrage helpt ons om nog weer te volgende stap te zetten.